En helt vanlig söndagsmorgon..

Imorse när jag satt och väntade på tunnelbanan fastnade blicken plötsligt på något tragiskt, på en liten urkarvad hylla i bergsväggen stod en tom vodkaflaska och en pappmugg.

Jag föreställer mig direkt en alkoholiserad äldre man, ensam och frusen med sin vodkaflaska och pappmugg på en bänk nere i tunnelbanestationen. Mannen sitter där ett tag, sjunger en trudilutt och åker någon station för att få lite milöombyte.
När sista droppen åkt ner drar han sig tillbaka..i bästa fall till en sunkig etta i hallonbergen, annars finns det en presenning som täcker utemöblerna vid kvarterskrogen Anki och Anders besökte igår.. Ursh, jag får ont i magen, stackars stackars man... fast ju mer jag tänker på det desto mer ologiskt blir det att flaskan tillhör mannen...
Det mest troliga är nog att den skyldiga är en 30årig medelmåtta som spenderat kvällen på hemmafest hos några bekanta. Innan han gick hemifrån bakåtkammade han håret med en massa gojs och tog på sig en nyinköpt finskjorta i någon festlig kulör. 
I sin "mansbag" har han vodkaflaska han köpt tidigare på dagen, samt en vinare till värdparet. På festen försöker han sedan imponera på snyggingen Petra genom att skryta om sina drinkkunskaper, screwrdivers, vodka-redbulls.. Han var ju trots allt bartender på Kos sommaren 2001.
När han tillslut hittar Petra hånglandes med snyggcarlos ute på balkongen känner han att det är dags att börja tänka på refrängen. Dystert packar han ner vad som är kvar av vodkaflaskan och hittar även en pappmugg, lite färdkost tänker han och tackar för sig.
När han kommer fram till sin slutstation ställer han den tomma flaskan och muggen på den lilla hyllan. Han tycker att SL´s personal gott och väl kan ta hand om det, han betalar ju trots allt dyra slantar för SL-kortet varje månad


Kommentarer
Postat av: Malin

Perfekt analys Camomillen! Känns bättre att tänka så:-)

2010-03-22 @ 22:50:00
URL: http://malincante.blogspot.com
Postat av: Camilla

Ja visst gör det? man kan vända och vrida på det mesta :)

2010-03-23 @ 18:53:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0