BLOGGAR DU?

säger Jörgen, glatt men förvånat ;)

Dan för dan

Tänk att vi åker till Thailand imorgon? Tiden har gått så otroligt fort. Jag har inte ens känt känslan av "sega veckan innan semester", ingen resfeber alls faktiskt. Men jag tror det även beror på att jag inte riktigt vet vad jag ska förvänta mig. Jag är van att åka på antingen välordnad sol och badsemester, eller cityweekend. Det här blir en "det blir som det blir-semester". Men det är bra, vi åker med öppna sinnen :)

Vi är i princip färdigpackade och klara med alla övriga bestyr. Jag tror vi fått med oss allt viktigt, men det blir till att ta sig en runda i lägenheten innan sängdags och klura lite. Men egentligen så går det ju att hitta i princip allt där.

Får se om jag hinner skriva några rader imorgon bitti innan vi åker. Annars kommer vi ha tillgång till internet i princip hela resan. Så några uppdateringar kommer det bli. Jag tycker synd om er när jag ser att ni är inne och läser flera gånger per dag, och jag uppdaterar så sällan. Det måste vara jätteirriterande att alltid se samma gamla inlägg. Förhoppningsvis kommer inspirationen tillbaka nu under semestern :)

Veckorapport

Ser att det nästan gått en vecka sedan jag skrev sist, så det får väl bli en liten veckorapport då :). Jag vet inte riktigt vart den här veckan tog vägen faktiskt, den bara försvann. Jobbat har jag mest gjort faktiskt.

Jörgen har jag träffat totalt 3 timmar på hela veckan, i vaket tillstånd då. Han åkte till Mora i måndags för att lämna tillbaka mammas bil som vi lånad medan hon och pappa är i Thailand. Sen kom han tillbaka i Onsdags. Jag jobbade kväll den dagen och kom hem vid 20.30, sen gick vi och la oss rätt tidigt. Sen på torsdagen (igår) jobbade han från 7 på morgonen till 2 på natten, så jag minns knappt när han kom hem inatt. Och idag åker jag till Mora och blir där hela helgen.

Men det är ok ändå! Känns kul att få komma till Mora och umgås lite med syskonen. Och jag och J kommer ju snart få 3 veckors semester tillsammans. 1 vecka kvar :).


2 veckor kvar

Nu är det bara knappa 2 veckor kvar tills vi åker till Thailand, helt overkligt. Känns som om det var igår vi bokade biljetterna. Vi behöver komma iväg mer en någonsin. När jag ställer mig framför spegeln ser jag ett vinterspöke, ansiktet är helt kritvitt med blåa ringar under ögonen. Jag behöver sooooooool! lite färg och massor med D-vitamin kommer göra mig till en helt ny människa.

Mams och Paps är i Puket nu. Dom har nog ätit middag och sitter och tar en bira as we speek. Tänk att det snart kommer vara vi! Jag ser fram emot allt från taxiresan till Arlanda, taxfreeshopping, flygresan, värmen, maten och allt annat. 3 hela veckor i paradiset, och när vi kommer hem kommer våren vara här på riktigt. Jag är så glad att vi bestämde oss för att åka.

En bild pappa mailade över.. :)

Bloggdags

Jag vet inte riktigt om man kan kalla den här bloggen för "blogg" längre. Det har mer blivit som ett rapporteringsverktyg där jag visar att jag lever emellan åt genom att skriva några splittrade rader. Och knappt det. Men syftet har ju varit att nära och kära som inte bor nära ska kunna hålla sig uppdaterade om vad som händer, och de flesta av er blir ju det ändå, på ett eller annat sätt. Så när orken och inspirationen tryter har jag faktiskt inte dåligt samvete :).

Min envisa förkylning börjar äntligen ge med sig. Lite hosta och nästäppa kvar bara, annars är jag pigg. Kära syster Madde har varit på besök från onsdag till idag. Vi har mest slappat och umgåtts. Det känns som att hon nyss kom hit, tiden går skrämmande fort. Jag skulle kunna ha Madde här jämt känns det som, i alla fall om jag kunde erbjuda henne ett eget rum ;).

När Madde åkte fick jag besök av katten Enja, min vän Malins lilla bebis. Hon ska vara här i helgen eftersom M är bortrest. Det var tur det, annars hade det blivit ensamt. Jörgen bara jobbar och jobbar, och jag är bara sjuk och sjuk. Att ligga hemma själv i soffan och se på dagtv börjar bli väldigt trist. Jag ser fram emot en ny vecka med lite vardag och rutiner.

Så, då har ni fått ert livstecken :)

Lite av varje :)

Igår hade jag en toppendag, trots att jag var förkyld och sliten. Jag hade nämligen min underbara vän M på besök. Meningen var att S, min andra underbara vän också skulle komma. Men hon ligger sjuk i någon slags magåkomma, stackarn :(. Men det var så kul att få träffa M i alla fall och höra om vad som händer i hennes liv. Sist vi sågs var på J's födelsedag den 14/1. Men vi ska ses snart igen, så vi får träffa S också!

Idag har inte varit en lika bra dag. Jag vaknade upp och var ännu mer sjuk. Som tur var är jag ledig från jobbet, så det har bara varit soffläge hela dagen. Det tråkiga är att J varit borta hela dagen och kommer hem först imorgon eftermiddag. Dom har en ombyggnation på jobbet som ska vara klar till på Söndag, så han har jobbat väldigt mycket den här veckan. Idag ska han jobba till sent inatt, sen sova på ett hotell nära jobbet för att kunna dra igång igen tidigt imorgon. På Lördag skulle han egentligen ha varit ledig, men nu får vi se hur det blir. Jag saknar honom :(.

Jag tycker synd om människor som bor ensamma och blir sjuka. Hur gör dom?. Det är ju jättejobbigt och skittråkigt att vara hemma själv och må dåligt. Bara att fixa mat till sig själv.. Tack och lov för onlinepizza. Det största problemet är ändå att man känner sig så ensam och eländig. Jag har i alla fall pratat lite med mamma i telefon. Sen chattade jag med min faster Åsa, det var riktigt upplyftande! Hon och hennes kära Magnus ska gifta sig i sommar, och bröllopsplanerna är i full rullning. Det är så kul att höra om planeringen. Jag älskar bröllop! Sen fick jag se bild på den fina klänningen också. Hon har hittat en som verkligen passar henne som handen i handsken. Så himla kul! Jag blir sugen själv :).

Nu ska jag se en film!

Bil och animerat

Snart kommer J hem!! Han har fått låna bilen vi ska köpa för att provköra till på torsdag, så han är överlycklig! Vi tog en liten tur till City gross i Bromma igår bara för att få åka lite. Den gick väldigt bra kändes det som, inte för att jag är någon expert ;)

Vi ska se på Lejonkungen ikväll. Det var länge sedan vi såg den och vi har pratat om den i flera veckor. Jag älskar barnfilmer och det har smittat av sig på J. Igår började J kolla på en film som gick på tv, Bee movie hette den. Jag såg bara bitvis men den handlade om att bina hade kommit på att människorna under alla år stulit honung från dom. Så nu skulle bina stämma människorna för att dom fått slava helt gratis. Jag brukar alltid vara lite vrång och skeptisk till nya barnfilmer. Det är tanten i mig som vill tro att det var "bättre på min tid", när barnfilmerna fortfarande var tecknade. Men den här filmen verkade grymt kul, jag måste se hela någon gång.

Nybakat

Jag pratade med J i telefonen för några timmar sedan. Han jobbar idag och sa hade varit inne och kikat på min blogg vid flera tillfällen utan att hitta något nytt. Så nu bloggar jag lite till älsklingen :)

Jag har faktiskt precis bakat bananbröd. Det är det godaste J vet, och jag har inte gjort det på över ett år så det var verkligen dags. Kanske inte det vackraste brödet, men väldigt gott i alla fall. Bananen gör att det blir ett härligt tuggmotstånd. Man får nästan kramp i käkarna om man äter för många.



Bortsätt från det har jag faktiskt inte lyft ett finger idag, mest legat på soffan. Känner mig dock ganska nöjd med det. Ska snart sätta igång att göra en Giovetsi faktiskt. Efter en sen brödlunch känner jag dock inte riktigt för att ställa mig i köket igen. Kanske ska spara det till imorgon? Fast och andra sidan kan man ju inte bara leva på bröd en hel dag :)

En bra dag

Det har varit en riktig toppendag idag. Det började väl egentligen igår kväll när jag gick och lade mig kl 21.30. Somnade som en stock direkt och vaknade sedan utvilad vid 06.00. På jobbet hade jag precis lagom mycket att göra, blev varken uttråkad eller stressad och dagen bara flög iväg.

Efter jobbet åkte jag och in till stan för att vaccinera mig inför resan. Man ska ju göra det minst en månad före avresan, och idag är det precis 1 månad kvar. Skönt att ha det ur världen. Nu är det bara roliga förberedelser kvar.

Innan jag åkte hem stannade jag till vid godisaffären nere i Hötorgets tunnelbanestation och köpte en rejäl påse. Blev riktigt positivt överraskad faktiskt. Jag är kräsen när det kommer till godis och vill ha det väldigt färskt. Har till exempel köpt godis flera gånger på Konsum här nedanför. Där är till och med geleråttorna stenhårda. Så nu sitter jag och äter godis till lets dance och väntar på att J ska komma hem från jobbet, vilken sekund som helst nu!

Fjällen del 2

Här kommer lite vackra, vintriga fjällbilder. Dom få gånger vi faktiskt var ute lyckades vi ta en del fina. Närmare bestämt så var det väl mest J som tog bilder på mig, och på de flesta ser det typ ut som jag precis bestigit mount everest. Sanningen är att vi kanske gick max 2 km i sträck :p














Den här sista har J tagit sent på kvällen och föreställer vår stuga. Visst ser det hemtrevlig ut?

Fjällen del 1

Bättre sent än aldrig, är det inte så? ;). Veckan efter vi kom hem var ju veckan då renoveringen började, och då var det ju full rulle hela tiden. Och den här veckan har gått sjukt snabbt, trots att vi bara tagit det lugnt. Men nu har jag äntligen tagit mig samman och ska blogga lite.

Började gå igenom bilderna från fjällen redan i måndags och såg att vi faktiskt tagit över 200 bilder, det kändes som vi knappt tog några alls :). Jag har delat upp det i två omgångar, "kul" och "vackert". Vi börjar med kul, det är lite sällskapsbilder från vår pulkaåkning och Åsas 50års fest.

Jag var ju tyvärr mer eller mindre krasslig hela veckan..

typ såhär..                          och såhär..


Men nog om det, nu skulle jag ju visa hur kul vi hade. För det hade vi! Jag hade helt glömt bort hur otroligt kul det är att leka i snön. Varför gör inte vuxna det för? Jag ska komma ihåg det till nästa år.






Det här är inne i vår stuga. Det var kök och vardagsrum i ett, och en trappa upp till loftet där det fanns flera bäddar. Det fanns även 3 sovrum på nedervåningen. En riktig fullträff var det.


Åsas födelsedagsfest. Närvarande var vi (Mamma Åsa, Jörgen, Fredrik och jag, Åsas pappa Ville och hans fru Kerstin, Åsas lillebror Erik, och hennes storebror Pär med familj.

Här ser vi födelsedagsbarnet själv med sin far, även Kerstin fick vara med på hörnet.


Erik och Fredrik


Här ser vi Ville, Åsa och jag. Å öppnar sina presenter.


Champagnen flödade ;)


När alla väl var på plats var det dags för en ordentlig skål, och det skulle inte bli den första. I den här familjen gillar man att hålla tal, och är grymt bra på det. Speciellt morfar Ville. Han kan inte öppna munnen utan att alla fäller minst 1 tår :)


Mamma Åsa, Erik, Johan (Jörgens kusin), Ville och Fredrik.


Det går inte att missta sig på vem som är far till Åsa :)


Stina (J´s kusin)


Ingen fest utan lite hångel. Birk blev störtförälskad i hunden... Visa? (Åsa, du får rätta mig om jag har fel)


Birk ser lite farlig ut för en gångs skull, J lyckades fånga honom i en nysning :)


Vi missade att ta kort under den fantastiska middagen. Inte likt mig att glömma ta kort på mat ;). Åsa hade gjort en Tjälknöl som serverades med potatisgratäng och kantarellsås. Så himla gott.

En jättemysig vecka hade vi i alla fall. Något vi definitivt kommer att göra om! Ett till inlägg med mer bilder kommer strax.

RSS 2.0