Ettårskalas

Idag för exakt ett år sedan, förstod jag att det snart skulle vara dags för oss att möta vårt lilla kärleksmirakel. Jag hade haft en teckenblödning och tänkte att nuuu, nu kan det inte vara långt kvar. Det var det inte heller.. Dagen efter, 20111001 föddes världens finaste lilla kille. Bästa dagen i våra liv!
 
I helgen har vi haft besök av (ur Eltons perspektiv) mormor, morfar, moster Madde, morbror Micke och Sarah. Så igår passade vi därför på att ha E´s andra födelsedagskalas. E är första barnet i nya generationen på båda sidorna av släkten, så han är en bortklemad liten kille som blivit firad i flera veckor. Första kalaset hade vi när farmor och Håkan var och hälsade på :).
 
 
Dagen började med en "tårt-battle" mellan mig och J. Den som gjorde den bästa tårtan älskade Elton mest, så det var mycket som stod på spel. Jag körde på ett lillefanten-tema (E´s favoritbokskaraktär). Bakade egen botten men valde en enkel fyllning med vaniljkräm och hallonsylt. J satsade mer på fyllningen och hade ett lager hallonmousse, ett med vit choklad och ett med bla smälta skumbananer. Ambitionerna var höga och vi hade inte en aning om vad vi gett oss in på. Efter x antal timmar var vi helt kallsvettiga av allt från problem med fyllning till marsipankavling. Vi jobbade på varandra och köket såg ut som ett bombnedslag. Som tur var fick vi städassistans och lyckades tillslut få ihop ett riktigt kalasfika. Gästerna var dock för demokratiska för att utse en vinnare i tårttävlingen.
 
 
Elton hade inte sovit middag på hela dagen så vi befarade att han skulle få problem med att palla trycket. Så blev det inte alls. Han njöt som fisken i vattnet när vi sjöng "ja må han leva" och serverade tårta. Åt glatt och sa inte ett knyst! Ballongerna var läskiga först, men blev snabbt väldigt intressanta.
 
 
Sen var det dags för presentöppning. Och vad mycket fina presenter sen.. E blev helt överväldigad efter en stund.. han började leka med gamla leksaker han aldrig brytt sig om tidigare ;).
 
 
E höll faktiskt humöret uppe hela dagen trots sömnbrist. På kvällen var han helt överspeedad och for runt som en duracellkanin i cirklar över golvet. Det var det värsta jag sett, vi blev nästan oroliga att kläderna skulle fatta eld. Men nöjd och glad var han ;). 
 
 
Vi är så glada över att alla ville komma hit och dela Eltons stora dag. Både första och andra kalaset blev jättebra! Vi är lyckligt lottade som har så fina familjer!
 

Full rulle

Ja, idag har vi verkligen haft fullt upp hela dagen. Jag och Elton har varit på lunchdate med mammagruppen, sen fick vi skynda oss hem för att hinna till en besiktning av huset. Hela 13 min pågick den, kändes väldigt nödvändigt ;). Hur som, en jättetrevlig dag som bara blir bättre!
 
 Nu är hela familjen samlad och J har tagit helg. Han står och vevar ihop
en smarrig glasnudelsallad medan jag och Elton poppar musik :)

Det märkliga fenomenet i musikvideor

Eftersom Elton älskar musik så mycket är det ganska ofta som MTV står och går när vi är hemma, vilket aldrig inträffade innan han kom till världen. Detta gör att jag sett dom flesta videor som går nu, både en och två gånger. Något jag noterat är att oavsett vilken ålder artisten i fråga har, verkar det vara mycket viktigt att (till varje pris) ge sken av något helt annat.
 
Exempel nr 1:
Alina Devecerski - Flytta på dej
Tema för videon: Kaxigaste tjejen på ungdomsgården
 
Att det är årets plåga är jag nog inte ensam om att tycka. Men det är inte bara det, jag har anat ugglor i mossen sedan jag såg videon första gången. Googlade lite och såg att tjejen är född 83.. vänta nu, 93 menar dom väl? Hade jag fått gissa fritt hade jag sagt 95, dvs 17. Men nej, hon är tydligen 29 år...
 
 
 
 
Exempel nr 2:
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
Tema för videon: Hon som har ett "garage band" och kärar ner sig i "the boy next door"
 
En av Eltons favoriter. Samma visa där tydligen, 17 going 27. Hon deltog i  American Idol 2007, hade ingen aning. Vad har hon gjort under tiden?
 
 
 
 
 
Exempel nr 3:
Justin Bieber - Boyfriend
Tema för videon: Typ.. "The fast and the furius?!" Ett försök till badboy (HAHA)
 
Här har man helt plötsligt vänt på steken. Justin, eller ska jag säga "Mr. Bieber"? är tydligen 18 år (vilket för övrigt är något äldre än jag trodde) Han var säkert bara 17 när videon spelades in, vilket betyder att han inte ens skulle haft körkort om han bodde i Sverige. Jag är ganska säker på att det inte är någon Epa-parkering man arbetat på att efterlikna. Hans fumliga försök till att hångla upp bruden i videon får mig att börja leta skämskudde. Skulle han kunna byta tema med Carly eller Alina tro?
 
 

Ett missförstånd vid frukostbordet

Under morgonens frukost satt jag och spekulerade i hur jag och E ska spendera dagen. Bestämde mig för att fråga honom.. "Elton, vill du åka till Vällingby idag?". Han sken upp, tittade på micron och svarade "DA", vilket betyder ja. (Välling)-by.. Hahaha!

Underbara busunge, du gör mig så lycklig!


En dag full av lek!

 
Det var kul att få besök av tjejerna. Jag och Carro fick snacka av oss, och kidsen börjar bli mer intresserade av varandra också. Elton var lite blyg till att börja med, men det släppte snabbt. Det var några veckor sedan han träffade andra barn nu och det märktes faktiskt. Clara var jättesocial och följde efter honom, han var lite mer avvaktande och körde sitt eget race, hehe ;). Nu ska det inte behöva gå 6 månader till innan vi ses igen!

Smidig köttfärspanna

Det blev en tur till centrum för oss efter att Carro och Clara åkt. När vi kom hem var kl nästan 17.00, vilket är tiden då E äter middag. Slet upp tvåkilospaketet med blandfärs vi fyndade på Ica, sen slängde jag ihop en köttfärspanna på två röda. Kalasgott var det tyckte vi. Kryddade Elton vänligt, så min tallrik pimpades med en klick sambal. J jobbar kväll och fick inte chansen att smaka denna gång.

Receptet:

Stekte en halv, hackad gul lök tillsammans med ca 400g blandfärs. Hade sedan frysta sommargrönsaker (morot, blomkål, haricoverts och ärtor) och stekte med några min. Smulade i en halv buljongtärning och någon dl vatten. Kokade allt några min och hällde därefter på en kvarbliven gräddskvätt, sen fyllde jag upp med mjölk tills jag tyckte det var lagom mycket sås. Pepprade lite och redde av med maizena.
Grönsakerna är lite stora så jag drog ett par varv med stavmixern för E's skull. Sen åt vi med makaroner!


Kompisbesök

Idag har jag och E haft besök av Carro och Clara. Tänkte jag skulle skriva ett inlägg från datorn, men vi har lite strul med internet. Det får vänta helt enkelt!

Det blev en försenad middagslur för Elton, sen vaknade han alldeles för tidigt. Han var inte alls lika glad som han brukar när jag kom upp för att hämta honom. Får se om han hinner med någon mer vila idag.


Det där med att ärva personlighetsdrag

Jag trodde jag skulle komma i form idag men det har inte riktigt hänt än. En vända med dammsugaren knockade mig totalt, och dom sista timmarna har spenderats i soffan och på golvet med Elton. Som tur är verkar E inte lida av att jag är trött. Han har varit en glad kille som hjälpt sin mamma vara på bra humör trots tröttman :).
 
Till rubriken. Jag skrev ju ett inlägg om hur ens barn inte alltid bara ärver ens bästa sidor, och att jag upptäckt några som gått i arv till E från J. Idag har det visat sig att det inte bara är J som är den skyldige. Ni vet den nya favoritboken svärmor hade med sig till E.. i ca två veckor fick den vara med..
 
 
På två veckor har han alltså läst sönder boken som tillverkades 1977, boken som varit i minst 3 barns ägo och hängt med under alla dessa år.
Jag vill minnas att det var en jäkla åtgång på leksakerna hemma hos oss när jag och mina syskon var små. Minns jag rätt så var det dock inte jag som var värst.. host M..icke host. Det var även en visst *harkel* M...adde *host* som fick en ny, jättefin Barbie en födelsedag för många år sedan. Innan födelsedagen var slut hade denna Barbie fått "snygga" bläckpenne tatueringar över hela kroppen, inklusive ansiktet.
 
Jag vet inte huruvida mina kära syskon bättrat sig med åren eller inte. Vad jag däremot vet är att det inte är något jag själv kan skryta med. Nej, i det här huset är det en jäkla åtgång på både det ena och det andra. J har fått lära sig att det inte går att lämna saker framme hur som helst. Helt plötsligt kan "bulldozern" vara framme med dammsugaren, och då vet man aldrig vad som ryker helt, eller blir kantstött. Ibland krävs det inte ens en dammsugare heller för den delen, det kan räcka att jag rör mig mellan rummen. Det var tidigt i mitt och J´s förhållande han gav mig det graciösa smeknamnet klump-camilla.
 
Oftast orkar jag inte bry mig om dom skador jag åstadkommer här hemma. Men ibland är det mindre kul, som J´s nymålade tavla jag råkade kantstötta här om dagen. Eller idag, när jag råkade välta den fina ljuslyktan min fina syster gav mig..
 
 
Nejdu Elton.. det kan väl vara så att vi är lagda åt det lite klumpigare hållet du och jag. Vilken tur att vi kan kamouflera det med en massa charm ;).
 

Dagens lyxiga lunch

Fiskbullar, rena oxfilén om ni frågar mig och E! Till detta serverades potatis och morotsmos med broccoli. Jag har alltid varit bra på att äta grönsaker, men sedan E började med riktig mat har jag blivit ännu mer noga. Klapp på axeln till mig!


När dagen börjar mindre bra

Vissa dagar får man helt enkelt en dålig start, idag var en sådan dag. Egentligen kan man säga att det hela började igår. Istället för att gå och lägga mig tidigt satt jag uppe och lurpassade på en Tradera-auktion, en skaljacka till Elton. På grund av klantighet och kass uppkoppling lyckades jag missa den i sista sekunden.
 
Nåja..
Gick och lade mig och somnade snabbt. E vaknade vid 4-snåret för välling och torr blöja, vanligtvis vaknar han runt 5-6. Dessvärre kunde jag inte somna om direkt. Det sista jag tänkte innan jag väl somnade om var "om 30 min ringer J´s väckarklocka". Klockan ringde och efter några snoozningar masade sig J upp. Då vaknar E, inte helt oväntat.
 
Nåja..
Yrvaket reser jag mig upp och halvsnubblar mot E´s rum. På vägen ser jag att dörren till "lagerlokalen" är öppen. Tänker förutseende att jag ska stänga den, så E ska kunna röja fritt medan jag klär på mig. PANG säger det när J´s "träningsmokafjong" rasar från dörrkarmen, rätt ner i skallen på mig.
 
 
")#&/#"%" Nåja...
Efter att jag högljutt beklagat mig några sekunder till J som befinner sig på nedervåningen, skakar jag av mig irritationen och hämtar vår lilla solstråle. Vem kan vara sur i ett sådant sällskap? ;). Då ropar J "skulle du kunna ta mitt lipsyl i jeansfickan och kasta ner det för trappen". "Självklart" svarar jag och trippar (drullar) in i sovrummet. BANK säger det när jag slår knänerven i hörnet på sängen.
 
 
Jag vrålar lite högre än jag verkligen behöver, sen gråter jag några ilskna tårar i en kudde. J kommer upp och klappar om mig i exakt 30 sekunder innan han måste rusa.
 
Nåja...
Rycker upp mig själv och tar med mig Eltis ner för att äta frukost. Ger honom en skål havregrynsgröt med banan, sista havregrynen dessutom. Nu hade turen tydligen vänt.. Sen ser jag något som jag borde ha sett redan igår kväll...
 
Ostkåpan.. bland den rena disken. Osten var alltså slut. Hårdbröd med smör skulle alltså bli min frukost. Inte nog med det. När jag står där uppgiven ser jag Eltons tomma barnmatsburk från igår stå på diskbänken..
 
 
"Från 15 mån".. Jahapp, då har man förgiftat sin son också. Det var ju typiskt.. inte undra på att han åt så glatt.
 
Nåja..
Han verkade opåverkad. Jag hittade ett kokt ägg i kylen som fick agera pålägg, och efter en kopp kaffe kan jag nu se det komiska i situationen ;)
 
 
 

En tur till stan och asiatiskt x 2

Det blev en tur in till stan, fast inte hela familjen som det var tänkt. Vi bestämde att det var bättre om jag åkte in själv, lite egentid för mig och mystid för grabbarna. Insåg att jag faktiskt inte gått på stan själv sedan E föddes, så det var faktiskt på tiden. Det blev en storhandling på Asian Market, lika bra att fylla upp lagret. Sen gick jag faktiskt till Kungshallen och åt lunch. Helt själv satt jag där och njöt länge av tre små rätter, varje litet riskorn gick ned ;). Gjorde mig ingen brådska hem utan strosade runt lite i affärer. Riktigt skönt var det måste jag säga, njöt verkligen av mitt eget sällskap.
 
 

Väl hemma hittade jag killarna på övervåningen. J höll på för fullt med att rensa ur den s.k "lagerlokalen", det överblivna rummet där alla flyttkartonger med krimskrams fått bo sedan vi flyttade in. Nu är det förhållandevis riktigt ordningsamt där uppe måste jag säga. Han hade även satt upp trappgrinden på övervåningen, så E röjde glatt runt mellan rummen under tiden.
 
Sen var det dags för middag. Jag matade E medan J lagade en väldigt trivsam och lite lättare nudelrätt med kimchi (koreanska inlagda grönsaker), passade mig utmärkt efter braklunchen i stan.
 
 
Nu har E precis lagt sig och jag och J ska se en film. Närmare bestämt Green hornet, en film vi sett halvt om halvt flera gånger. Den har gått på filmkanalerna ett tag men vi lyckas alltid börja i mitten. Och igår när vi skulle se den somnade J i soffan, 20.00 :P. Annars är det jag som är soffsovaren i familjen. Nu hoppas vi att det äntligen blir av. Tror faktiskt det finns lite chips som väntar också  :D
Om någon undrar hur vi kan gotta oss så mycket utan att vara gravt överviktiga så kan jag säga att det är väldigt sällan vi äter så mycket snask som vi gjort den här helgen. Tyvärr är vi inga mirakelmänniskor ;)

Regn och rusk

Andra dagen i rad nu, hade varit trevligare med lite höstsol tycker jag. Elton börjar bli lite väl gnissig av att bara vara inne. En annan vill ju bara gosa ner sig i soffan och slappa under en filt hela dagen ;). Det är sådana här dagar man önskar att alla mor och farföräldrar bodde närmare. Då hade E kunnat åkt dit och få miljöombyte i några timmar, under tiden skulle jag och J fyllt upp chipsskålen och dragit igång en bra film :). Nu lutar det åt en tripp in till stan och Asian market istället, om det blir lite uppehåll i regnet.

Diskmaskinen är i alla fall fortfarande intressant..


Natti natt från E


Personlighetsdrag

Att man ärver personlighetsdrag från sina föräldrar är det inget snack om. Mycket tar man nog efter med tiden, men vissa saker tycks helt klart vara genetiskt. Man önskar ju att ens barn ska ta över ens goda sidor, men det motsatta dyker helt klart upp det med ;).
 
Under förmiddagen idag kunde jag inte låta bli att dra några slutsatser... Det är nämligen så att Elton inte kan åka vagn utan att vi sätter på Spotify i mobilen under färden, så fort vi stänger av blir det stora protester. Man skulle kunna tro att detta bara handlar om att E är en aktiv liten pojke som blir uttråkad i vagnen. Men det finns faktiskt en person i den här familjen som tar med sig mobilen på toalettbesöken, och lyssnar på Spotify. Utan att säga för mycket kan jag avslöja att namnet börjar på J. Där har ni första slutsatsen.
Den andra insåg jag för ett bra tag sedan. Det handlar också om den där "J" då.. Denne person har lite svårt att bara ta det lugnt och göra en sak i taget. Denne person kan till exempel inte se en film utan att typ läsa en tidning, skissa och skicka sms samtidigt. Kan detta ha något att göra med att E´s oförmåga att sitta still tro? Kanske en smula.Att dessa sidor gör mig lite irriterad då och då betyder inte att jag inte älskar dom. Alla människor besitter massor av mer eller mindre bra egenskaper, och det finns så mycket som skulle kunna varit värre ;).
 
Jag kunde ju dock inte hålla mig från att ta upp det hela med personen i fråga, vilket resulterade i att jag fick en utförlig redogörelse i vad som är min värsta egenskap (i dennes ögon då, det sitter ju alltid hos betraktaren). Jag är tydligen irriterande lillgammal förstår ni.. Som den lilla flickan i den där reklamen som säger "det är en magdryck".
 
Enligt J kommer jag, när jag är 40 år, låta såhär...
 
" J.. håll mig i armen så jag inte ramlar på en isfläck och bryter lårbenshalsen"
eller..
"J.. vi måste flytta till en lägenhet på bottenplan, jag orkar inte ta mig upp för trappen längre"
eller..
" J.. varför kastade du den där smörbyttan. Jag tänkte diska ur den och återanvända den"
eller..
"J.. varför hällde du ut mjölken, den var ju bara 12 dagar gammal"
 
 Uppenbarligen planerar han att stanna kvar vid min sida i alla fall, så det kan ju inte vara allt för illa. Kärleken är väl bra ljuv allt ;)

Tänkte väl det..

Ordningen är nu återställd, det var väl för väl ;)
 

Huh??

Vad händer nu? Barnet i familjen har lekt för sig själv i säkert 10 min trots att jag bara suttit i soffan och ätit lite kvarblivet godis. Vet inte hur jag ska hantera detta..


Vad händer på bilden?

J sjunger och E dansar. Det är så skönt med E, han tycker att vi är bäst. Hur det än låter dansar han och klappar händerna ;)


Fredagmyset

Tända ljus, en stor godisskål och två färska avsnitt av Sons Of Anarchy, kan inte bli så mycket bättre! :)

Vilka goda vantar mamma fixade!


Vantar och mössa, check!

Elton tyckte det var helt ok att shoppa vantar, men att jag började kolla vidare efter en mössa var inte alls lika poppis. Han har en tendens att göra sig av med allt han får på huvudet genom att kasta ner det från vagnen när vi är ute. Han förbrukade till exempel 4 olika solhattar under sommaren, och som ni vet var det ju knappt sol ;)
 
 
Det var lite svårt med storleken på mössan. Den vi testade först satt helt perfekt och skulle antagligen blivit på gränsen ganska snart. Istället fick det bli en väldigt pösig 52/54. Ska testa i lugn och ro här hemma och se hur det känns.
 
 
Kunde inte låta bli att skratta när E testade denna mössa. Jag tänkte att den skulle vara praktiskt som gick ner för öronen och allt, men det var verkligen inte hans stil. Det hela förstärktes av att han såg lite smågrinig ut också.. ;). Framkommer inte fullt ut på bilden.
 
 
Vi kom hem lagom till lunchdags. Elton hade falukorvsrester med pasta och blomkålsmos. Jag fick köra en skåprensning som bestod av en sallad med spenat, sojabönor, hårdost, äpple och solrosfrön. En riktigt lyckad liten anrättning måste jag säga, älskar fruktiga sallader. Till det slevade jag i mig en skål med kvarblivet blomkålsmos.

Vantjakt

Vi fick ingen ledig pappa hemma idag. Han blev tvungen att rycka in och fixa några saker. Som tur var skulle det bara ta några timmar. Under tiden ska jag och E ut på vantjakt, han blev helt iskall om händerna när vi var ute igår. Det är tydligen dags att inse fakta, hösten är här på allvar ;)


Mööör

Torsdagar = storstädning. Storstädning = 6 timmars maraton. Jag ville ha allt klart inför helgen så vi bara kan umgås och mysa när Jörgen är ledig. Han jobbar varannan helg nu så det känns viktigt för mig att vi tar vara på den tid vi får tillsammans. Tack och lov har Elton aldrig haft några problem med att jag städar, tvärt om så uppskattar han att se mig swischa runt. Då om någon gång kan han roa sig själv hur länge som helst. Utmaningen är att se till att han inte hittar på hyss eller står bakom mig så jag trampar på honom :P. Sen är det ju alla avbrott för mat som tar tid också.
 
Nu är allt klart och jag känner mig lika mör som tillfredsställd. Vi har faktiskt hunnit med en snabb vända till lekparken och planerat middagsmat också, inte så illa alls! Nu väntar jag på att J ska komma hem så jag kan hoppa in i duschen :)
 

När Elton sätter mig i skamvrån

Badrummet och tvättstugan är Eltons favoritrum i huset. Där finns det massor av spännande saker att peta på. Av den anledningen ser vi till att dörrarna dit hålls stängda. Imorse stod jag inne på toaletten och borstade tänderna med dörren på glänt, Elton befann sig i vardagsrummet. Plötsligt ser jag ett lyckligt litet flin i dörröppningen.. Bra, tänkte jag.. Då passar jag på att borsta hans också. Tandborstning är en aktivitet E inte uppskattar för fem öre, han kniper ihop den lilla munnen och ålar runt som en säl.

Jag tog fram hans tandborste och visade den samtidigt som jag så glatt som möjligt sa "tittaaa vad mamma har". Eltons flin försvann lika snabbt som det kom, han backade ut från badrummet i rasande fart och stängde dörren. När jag försökte öppna höll han för.. Det var tydligt att han inte skulle släppa ut mig i första taget, inte efter min galna ide. Tillslut lyckades jag försiktigt knuffa bort honom så pass mycket att jag tog mig ut. Det blev en tuff match, men efter att ha distraherat honom med mobilen lyckades jag dra runt några varv i munnen på honom. Nu är vi sams igen.


Prat om mat, lite inspiration!

Det är inte bara bloggandet det varit dåligt med under sommaren. Jag lade i princip ned nästan all matlagning också. Det jag lade fokus på var att laga Eltons alla puréer. Till lunch för mig blev det mycket makrillmackor, äggmackor, broccolimackor.. mycket mackor kort och gott. Sen lagade oftast J middag när han kom hem, och när J lagar mat, då blir det mest Asiatiskt. Något jag inte klagar på :)

Nu är orken tillbaka och då kommer lusten att stå i köket också. Extra kul är det att vi klivit in i en ny period där E får äta mycket av det vi äter. Det gäller ju att anpassa en del, men det ser jag bara som en utmaning. Ett plus är att jag har någon att äta husman tillsammans med. Det är ingen favorit hos J så det blir sällan den typen av mat här.

Hela den här dagen har handlat om mat, vi har ätit en massa gott. Vi tog en tripp till Ica och där såg jag att det blivit säsong där en massa goda grönsaker som var väldigt billiga, och då måste man ju passa på. Valet landade på blomkål, kan inte minnas när jag köpte det sist. Gjorde ett kanongott blomkålsmos som jag åt med stekt falukorv och rårivna morötter. J jobbar kväll idag också, så det var en perfekt middag.
 
Såg inte mycket ut för världen, men det var så gott i all sin enkelhet..
 
E hade rester kvar från gårdagen som jag är säker på han inte ville skulle förfaras. Panerad rödspetta med hemgjort potatismos och broccoli, en specialare jag gjorde till honom igår. Vi hade ingenting hemma när det var dags för lunch, och jag orkade inte gå till affären. Hittade en ensam kvarglömd rödspättafilé i frysen.
 
Elton gav full pott tror jag..
 
 
Lunchen var inte fy skam den heller.. Marinerade, ugnsgrillade kycklinglår med couscous, sötsur sky och spenat&tomatsallad, rester från gårdagens middag. Elton fick samma fast med en mildare marinad och pasta med grönsaksmos istället.
 
Honungen i marinaden gav en rejäl (lite bränd) stekyta. Men jag plockar ändå bort skinnet ;)
 
 
Hittade billiga granatäpplen på Ica som fick bli efterrätt.. Kanongott och enkelt att kärna ur efter tips från min vän Malin. Det var perfekt för E att sitta och pilla med medan jag åt. Han fick äta sin middag före mig idag.
 
 
Lite annat än att bara äta har vi faktiskt hunnit med. Läsa till exempel. E läste sin nya favorit-pekis som farmor och Håkan hade med sig. Jag läste reklam.. om mat. Och drack te!
 
Nu sitter jag i min ensamhet och väntar på att bästa J ska komma hem från jobbet. När som helt kliver han nog in genom dörren!
 
 

Inget morgonmys här inte

Jag har hört att det finns barn som gillar att ligga kvar i sängen och gosa på morgonen.. Något sådant barn har inte vi. Här är det full rulle från start som gäller. I gengäld har vi en liten kille med extremt bra morgonhumör.. Så länge man inte försöker stjäla en kram dvs.. ;)


Ute på hemligt uppdrag


När Elton inte parkerar under trappen..


På lekparken

Jag och Elton tog en eftermiddagsprommis nyss. Gick genom ett stort radhusområde i närheten och hittade flera små fina lekplatser. Det är ganska ont om sådant här för övrigt, så det var kul!

Försökte introducera E till alla nya, häftiga grejer där. Han var dock mest intresserad av att käka grus som vanligt. Som en liten hamster är han, jag kan hitta småsten i munnen på honom timmar efter att vi kommit hem :p


Återblickar

Det kommer bli lite återblickar här ett tag, i och med att jag har bloggat så lite under sommaren.
Gick igenom mobilen idag och hittade två videos från när Elton hade sin "babbelperiod". Han pratade non stop på vad som lät som alla möjliga språk, utom just Svenska då. Ett tag var vi lite konfunderade över hur det kom sig.. Det logiska vore ju att själva språkmelodin påminde om modersmålet?! Efter lite efterforskning förstod vi dock att det är ganska vanligt.
 
Hur som helst lät det riktigt kul, vi anar att han kommer bli en riktig talare ;)
 
 

Vilken fickparkerare till son jag har..


Hahaha

Hjälp brorsans hund hitta en fjälla!

Jag och Elton ♥ mat

Elton har ärvt både min aptit och mina blodsocker svängningar, den saken är klar. Går det för långt tid mellan målen är vi inte att leka med någon av oss, lyckligtvis händer det inte så ofta :). Mat har aldrig varit något problem med E, han har ätit allt vi erbjudit redan från start. Dock har han helt klart blivit mer kräsen sista tiden. Tror han börjar minnas vad han fått tidigare och reflekterar över vad som är godast. Står fruktskålen på bordet vill han inte ens smaka på maten.
 
Frukt, välling och smörgåsar är väl dom saker han aldrig skulle tacka nej till. Men han har några favoriträtter.. Igår fick han (till sin faders förskräckelse) äta fiskbullar med potatismos och broccoli, jösses vad han åt. Det blev till att värma på lite extra.
 
Dagens lunch var en riktig hit för oss båda. Jag fick morotslasagne, E fick samma fast i pastasås-form med makaroner. Jag tog av sås till honom innan jag kryddade på efter egen smak.
 
Klättra är det roligaste som finns just nu.
 
 
 

Fler minnen att bevara

Plutten käkar äpple
 
Och så sprang tiden iväg igen, förstår inte hur det går till. Blev påmind här om dagen då jag fick veta att min bror och hans fina Sarah startat en blogg, riktigt underhållande är den :). 
 
Allt eller inget är det som gäller för mitt bloggande, det är tydligt. Jag ska göra ett sista försök tror jag, än är jag inte klar med det fantastiska viset att bevara minnen. Jag ska börja med att lägga upp ännu ett inlägg innan dagens slut, så får vi se hur det går. Utmaningen är att Elton blir så avis på datorn, så jag tar fram den är han där med sina söta små fingrar och smäller på tangenterna. Får han inte göra det blir han skogstokig. Jag har försökt kamouflera vad jag håller på med genom att ställa datorn i soffan och bygga ett litet fort runt den med hjälp av soffkuddarna.. han överlistar mig direkt. Nu sover han dock så jag tar och passar på att lägga upp några bilder från senaste tiden. Fler kommer!
 
Svärmor och Håkan kom för ett tidigt ettårsfirande-light. Elton fick ett stoort paket innehållande en "brum brum". Överlycklig blev han, både för den och biten med smörgåstårta vi lät honom äta.
 
Sötaste badpojken!
 
 
 

RSS 2.0