Fortsättningen..

Kunde inte låta bli att rota vidare efter mer information om exploding head syndrome, kom in på lite intressanta sidospår. Sånt här sitter jag alltså och läser när jag ska göra ett prov imorgon, snacka om att prioritera..

Hypnagogi: Ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. Illusioner visuellt och/eller audiovisuellt, ibland även som dofter eller känningar.
Några tecken på att man är i det hypnagogiska stadiet kan vara:

- En känsla av att man faller
- Rädsla
- Känslan av någon sorts närvaro
- Vibrationer
- En känsla av att man svävar
- Ologiska rörelser (ibland känslan av att "glida" av sängen, eller till och med glida uppför väggen)
- En tryckande känsla (oftast på ryggen och i bröstet)
- Örontjut

Detta knyter an till så kallade Hypnic Jerks, när man i samband med att man somnar in vaknar upp med ett ryck. Det händer mig hela tiden, sägs bero bland annat på överlevnadsinstinkten.

I min värld är allt detta vetenskapliga bortförklaringar för andliga upplevelser. Läste i ett forum om en kille som åt någon form av antidepressiva för sina hallucinationer, han brukade nämligen vakna och se en tant stå bredvid sängen .... Öhm ok? Tänk att man väljer att tro att man är knäpp hellre en att tro på något mer en bara trångsynta människor som lever och dör på jorden?!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Intressant med sömnstörningar, gick faktiskt ett program om det igår på fyran. Det handlade iof om barn. Jätte intressant, ett barn hade sk sömnskräck och började gråta så fort hon hamnade i djupsömn, hon var helt okontaktbat men tårarna sprutade... Mycket udda fenomen. En annan unge led av "headbanger syndromet" den ungen slog sitt huvud i kudden som en galning när han sov, utan att själv förstå det. Men det var mest obehagligt för han fick ont av den men kunde

sluta eftersom det var omedvetet. Mycket intressant!

2010-03-19 @ 13:02:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0