Nya bud

Ska försöka att sammanfatta morgonens situation. Det hela började igår kväll, jag hade mått apa hela dagen pga tabletterna mot sammandragningarna (Adalat, som egentligen är en hjärtmedicin). Höll på att svimma när jag stod och borstade tänderna, och den lilla promenaden ner till Synsam gick ju med nöd och näppe. Kändes som jag hade 39 i feber utan själva febern, typ. Började tänka på den inbokade tiden jag hade kl 13 på mvc idag, och att det skulle bli jobbigt för mig att ta mig dit själv. J åkte till jobbet 11.30.

Ringde till MVC och lämnade ett meddelande på deras telefonsvarare det första jag gjorde imorse. Kunde jag kanske komma tidigare så J hann följa med? Eller rent av skippa att ta tabletten tills jag kom hem igen?. Efter några timmar ringde en BM upp och tyckte jag skulle ringa förlossningen och fråga, det kunde ju inte vara meningen att jag skulle behöva må så dåligt. ELLER HUR?!?. Så jag ringde förlossningen och fick prata med en BM där istället. Hon sa att en läkare var på ingång och att hon skulle be denne ringa upp snarast, jag skulle vänta med att ta tabletten tills vi pratat. Sen gick det säkert två timmar utan att jag hörde något. Blev mer och mer irriterad, ville ju inte låta bli att ta tabletten om jag riskerade att få en massa sammandragningar.

Tillslut ringde läkaren upp och var hur gullig som helst, förklarade vad han tyckte vi skulle göra och i detalj varför han ansåg att det var det bästa. Så summan blev att JAG FÅR SLUTA MED TABLETTERNA!! Han sa att jag ätit den högsta dosen man över huvud taget rekommenderar gravida och ta, och att det inte var så konstigt att jag mått dåligt. Nu har det gått så pass långt tid, och förlossningen har ju inte startat, så han bedömde att läget var under kontroll. Men om det är så att jag får regelbundna sammandragningar så ska jag höra av mig till förlossningen direkt och komma in på en ny kontroll. Händer det avgör dom vilka åtgärder som behövs just precis då. Sen efter v 34 gör dom ingenting, då får naturen ha sin gång!

Blev kanske inge vidare kortfattat det här ;)



Kommentarer
Postat av: Emma

Vi har lyckligtvis redan haft två ultraljud! Ett tidigt VUL när jag låg inne på akuten och ett i samband med KUB! Värderna var jätte bra. Sen har vi nästa 1 sep :)

2011-08-05 @ 18:04:37
URL: http://emmaholmvall.blogg.se/
Postat av: Josefine

usch, det där lät inte skoj ! vad skönt att du får sluta med tabletterna ! :)

2011-08-05 @ 18:57:20
URL: http://emmajosefine.com
Postat av: Lisa Brändström

Tjhoo vad skönt! Hoppas du inte behöver äta dem igen :)



Tack, det är underbart att ha hund :D Kommer bli spännande att se hur han är när bebben kommer, kan tänka mig att han inte kommer vilja släppa sina nya "valp" ur sikte... hehe

2011-08-05 @ 20:18:16
URL: http://lisabrandstrom.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Va skönt att du slipper tabletterna. Nu hoppas vi att sammandragningarna håller sig borta oxå

2011-08-05 @ 20:25:45
URL: http://saratilling.se
Postat av: Emelie

Åååå va skönt för dig. Då hoppas vi att dessa 3 veckor går fort :)

2011-08-05 @ 21:05:22
URL: http://ebrathen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0