Lyckad sovrutin

Läggningen igår gick över förväntan. Vi började som vi gjort nu i några veckor, läsa saga och sedan amma i vår säng. Han älskar verkligen när vi läser för honom, så länge han inte hunnit bli övertrött. Han är oftast lite gnällig när vi först lägger oss, men så fort vi tar fram boken tystnar han och blir jätteintresserad. Ibland sjunger vi några sånger också. Under amningen brukar han vanligtvis somna, men dom senaste dagarna har han inte gjort det. Vi har fått ta upp honom och lägga honom flera gånger. Att han var sjuk spelade nog in en del, men hur som helst blir det väldigt jobbigt att behöva göra om det hela kvällen tills vi själva går och lägger oss.

Vi bestämde att det var dags att han börjar somna i sin egen säng. Efter amningen lade jag honom där, sa godnatt och gick ut. Han låg där i kanske 5 min innan han började gnälla, då gick jag in och sa godnatt igen utan att ta upp honom. Han började gråta, men det var ingen hysterisk gråt utan mer "jag är uttråkad och missnöjd". Därför kändes det inte så farligt jobbigt att låta honom ligga kvar. Vi fick gå in några gånger för att visa att vi fanns i närheten.. den sista gången satt jag mig bredvid och strök honom på magen och sa "schhhh, schhh", då somnade han efter några minuter. Det kändes så bra att vi lyckades få honom att somna utan bröstet, och att han dessutom inte blev speciellt ledsen heller.

Han vaknade 2 gånger mellan 20.30 och 23, innan vi gick och lade oss. Första gången räckte det att jag gick dit och "schhh"-ade och strök honom över magen. Andra gången tog jag upp och ammade honom ett par minuter, sen lade jag ner honom i spjälsängen. Trots att han var halvvaken accepterade han det och somnade om direkt. Nästa gång var mellan 2-3, då tog jag upp honom, ammade och lade tillbaka honom i spjälsängen. Sen sov han till strax efter 5, då hade blöjan läckt så jag bytte och tog över honom till vår säng. Efter det har jag dålig koll på hur många gånger han vaknade. Någon gång till blev det innan 8 då vi gick upp.

Riktigt bra tycker jag, lovande!



Kommentarer
Postat av: elin i rom

åh hoppas de håller i sej.Med Myriam är de olika varje kväll vad som funkar så vi har "gett upp" och numer får hon somna som hon tycker är bäst, vid amningen eller i sängen.

2012-02-14 @ 10:36:25
URL: http://minbebis.com/blogg/mammairom/
Postat av: Cissi

Hoppas hoppas verkligen att det håller i sig! ;)

2012-02-14 @ 11:11:25
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Angelica - Mamma till Moa

Va skönt att hitta en sån sovrutin! Får hoppas de håller i sig. :)

2012-02-14 @ 12:07:40
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Postat av: fia

vad härligt! det låter lite som våra rutiner..



fast vi har inte börjat läsa böcker än. det kanske man ska ta tag i. :)



ha en fin alla hjärtans dag!

2012-02-14 @ 13:09:46
URL: http://sandstedt.blogg.se/
Postat av: Carro

ah va kul att det gick bra :) vi ska också börja läsa för Love, har gjort de någon gång bara men ska börja med de igen när vi kommer hem från småland, tror att han precis som elton kommer gilla det!

2012-02-14 @ 13:53:53
URL: http://blomqvistcarro.blogg.se/
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Vad härligt :) Hoppas det fortsätter så nu! Trevlig alla hjärtans dag! :) Kram

2012-02-14 @ 16:18:26
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Ida - mamma till Isabella

Skönt! Hoppas att det håller i sig! :)

2012-02-14 @ 21:13:52
URL: http://dagarmeder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0