illa berörd

Såg precis ett avsnitt av unga mödrar Danmark, kan tänka mig att många andra föräldralediga roar sig med det också. Många i det programmet är ju rätt sanslösa, röker inne med barnen på armen och beter sig allmänt oansvarigt.

Idag handlade det bland annat om ett par man fått följa nu i ett par veckor, snäppet värre än alla andra. Deras lägenhet såg ut som skit rent ut sagt, gamla tallrikar med matrester överallt som det bara svärmade flugor kring. Flera djur, varav en katt som inte var rumsren och använde den framtida barnkammaren som kattlåda. På order av soc försökte dom skärpa till sig och städa, men blev tvungna att kalla in tjejens mamma och syster för att dom inte klarade av det själva. Medan dom sedan röjde runt satt paret framför varsin dator och spelade wow?! Djuren fick så småningom flytta och dom började äta riktig mat regelbundet. Innan åt dom bara en gång per dag, och det var mitt i natten. Det var verkligen ingen ordning alls, och jag tänkte att det är ett under om dom skulle få behålla sitt barn.

Dagen innan den planerade igångsättningen bestämdes det att så inte skulle bli fallet. 4 timmar efter förlossningen kom soc och tog barnet. Det var så otroligt hemskt att se. Hur hopplösa dom än må vara, så betyder det inte att dom älskar sitt barn mindre för det. Det måste kännas så vidrigt att någon annan bara kan komma och ta ens barn, man har inget att säga till om över huvud taget. Först gå och vänta 9 mån, planera och förbereda, föda sitt barn och sedan åka hem, mötas av en barnvagn i hallen och en iordninggjord barnkammare som ekar tom. Vilken mardröm.

Självklart måste soc ingripa när det krävs. Men på något vis känns det som att dom förtjänade en chans ändå, under kontinuerlig bevakning och med massor av extra stöd. Otroligt svår fråga..

Kommentarer
Postat av: Malin N

Såg det också! Fruktansvärt! Fick lov att byta kanal.. Håller med dig, dom fick ju inte ens en chans att visa att dom skulle klara av det.. Sorgligt.

2012-02-23 @ 11:04:16
Postat av: Myh

Har sett det programmet lite ibland, men inte på någon vecka nu. Jag förstod väl vartåt det var på väg för just det paret, men visst blir man illa berörd. Man förstår ju att de, precis som alla andra, älskar sitt barn. Dock kan jag ju förstå det ur synpunkten för barnets bästa. Alltid svårt sånt där...

2012-02-23 @ 11:42:51
URL: http://lifeofmyh.blogg.se/
Postat av: Caroline- Mamma till Wilda

Har också följt serien nu slaviskt ett tag. Tycker dem ändå borde få en chans att bevisa att dem kan ta hand om dottern. dem har ju försökt, men att ta dottern innan dem fått en ärlig chans är inte rätt.

2012-02-23 @ 14:22:50
URL: http://www.ilbeyourcommander.blogg,se
Postat av: Fia- mamma till Edison

Jag har också kikat på det och tänkt likadant som du... dessutom fattar jag inte varför de tog barnet så snabbt efter förlossningen? Borde inte även socialens önskan vara att de ska få tillbaka eller i alla fall få något slags umgänge med bebisen?!

2012-02-23 @ 14:35:05
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

Visst är det hemskt, med alla dessa oansvariga föräldrar. Sitter där med ciggen i mungipan o ungen på armen vid ett fönster (hallå tvärdrag). Vad hände med sunt förnuft?

Iaf Dea-Louise var ju av en helt annan kategori. Något stämde inte riktigt va? Tror ändå det barnet fick det bättre någon annanstans. Men det sorgliga i det hela är nog ändå att de sket i att städa upp lägenheten. Kan man inte göra det för sitt barn så vet jag inte vad man är bra till :S

2012-02-23 @ 15:10:50
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: Anna

Har också sett den och följer den! Håller med dig, men samtidigt om jag visste att soc skulle ta mitt barn om man inte skärpte sig så skulle jag ju göra ALLT för att dom skulle bli nöjda! Sen fick jag lite ont i magen när dom fick upp henne på bröstet, när man visste att dom skulle ta henne!

Lider med dom faktiskt! Sen borde dom fått en chans, för dom vet ju inte hur dom är med barnet hemma heller!

2012-02-23 @ 15:49:16
URL: http://livetmedkarleken.blogg.se/
Postat av: Jennie

Ja detta par var (ursäkta mitt språk) men vidriga. Jag förstår socialen och kommunen att de valde att ta barnet ifrån dem. Inte för att de inte förtjänade sitt barn, men de kunde inte ta hand om sig själva eller sitt hem innan soc kom och sa till dem. Men självklart förtjänade de att få behålla sitt barn under bevakning. de hade kunnat få bo i ett hem där de har bevakning dygnet runt och bevisa..

Men jag förstår att de tog barnet ifrån dem, för tänk om de sedan skulle gå tillbaka till den gamla skiten och barnet blir illa behandlat. det är ju sånt som händer flera barn varje dag!

2012-02-23 @ 20:21:40
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Jennie- Inredningsglad småbarnsmamma

Håller med! Jag skulle önska att dom kunde ta med en mamma som inte rökte barnet i huvudet och som faktiskt gjorde det bästa för sina barn. Håller med om att det man kunde känna hur det sved i hjärtat när dom tog barnet ifrån dom. Måste kännas hemskt även om det kanske var det rätta.. Trevlig helg på er!

2012-02-24 @ 07:13:52
URL: http://kampan.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0