Reiki?

Jag har varit intresserad av att lära mig Reiki i flera år, skulle vara kul att gå en kurs. Jag får se vad jag bestämmer mig för att göra här framöver, om det kommer att finnas utrymme för lite Reiki :)


Om Reiki

Det är ett japanskt ord som är sammansatt av två olika delar. "Rei" som betyder universiell, allomfattande, komplett och ordet "Ki" som betyder energi, livskraft eller vitalitet. Reiki är världens mest utbredda healingform.

Vissa som håller på med healing använder sig av sin egen energi för att heala en person. I Reiki är man en kanal för energin som man får utifrån och som man antingen kan ge till sig själv eller till andra. Att man kan ge sig själv healing är annars ovanligt.

Vetskapen om att en osynlig energi flödar genom alla levande ting och som är kopplad direkt till hälsan har under lång tid varit känd i många kulturer. Reiki är en teknik för stressreduktion och avslappning, som tillåter alla att ta av en källa av obegränsad livsenergi för att förbättra hälsan och förbättra livskvaliteteten.

Livsenergin reagerar på tankar och känslor. Den splittras när vi accepterar, medvetet eller omedvetet, negativa tankar eller känslor om oss själva. Dessa negativa tankar och känslor dras till energifältet och hindrar flödet av livsenergin. Detta försvagar de vitala funktionerna i organ och celler i den fysiska kroppen. Reiki helar genom att flöda genom de angripna delarna i energifältet och ge dem positiv energi.

I Reiki betraktas människan i sin helhet, där alla delar är beroende av varandra. Ingen del kan skadas eller tas bort utan att det påverkar helheten. Sinnet och kroppen är sammankopplade. Mentala och kroppsliga störningar påverkar varandra. Det betyder att sjukdom ses som en störning eller obalans hos hela individen och inte som resultatet av en enda orsak. Reiki stimulerar den naturliga självläkningsprocessen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0