Mina gulliga grabbar

Igår kväll när J kom hem från jobbet hade jag precis ammat och Elton låg och sov. J kom och sa hej, sen gick han och värmde på lite mat. När han kom tillbaka hade E vaknat, så då ville J hålla honom lite innan han åt. E somnade direkt mot J´s axel, och då hade han inte det minsta lust att lägga ifrån sig honom för att äta. Så det slutade med att jag satt mig och matade J med en korv-wrap medan han höll i en sovande E, haha. Jag får mata båda mina killar ;)



Igår kapitulerade jag och J och lät E sova i vår säng från början istället för att försöka med hans egen säng. Det blir lite dumt, för vi sover ju sämre både jag och J. När han ligger så nära kan jag bara fösa in honom när jag ska amma, och då blir det att jag somnar om direkt. Inte bra. Risken är ju att han blir för varm, och sen har jag noll koll på hur länge han faktiskt äter. Ibland går det ett par timmar och jag vaknar med honom intill mig, och då har han ju såklart släppt. Pratade med mamma om detta idag och hon berättade att dom gjorde likadant med mig, och att jag vande mig vid att ligga och "snuttsova". På grund av det tog det tydligen över ett år att få ordning på min sömn :P.

Inatt ska jag följa mammas råd och aldrig ta honom till vår säng utan istället gå upp och amma, sen lägga tillbaka honom i spjälsängen. Det hade i alla fall fungerat med mina syskon, även om det kan ta lite tid att få till det och man får vara lite ihärdig.

Kommentarer
Postat av: Åsa H

Jag lät både Elina och Amanda sova intill mig med full tillgång till tutte de första två månaderna, sen började jag jobba för att de skulle sova själva, allt enligt min guru Anna W. Funkade fint! :)

2011-10-19 @ 12:02:35
Postat av: Cissi

Jag gjorde som du, lät Emma snuttsova lite.. Det gick bra i början, men har lovat dyrt och heligt att inte göra det med barn nr 2! ;)

2011-10-19 @ 12:06:05
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Vilken underbar bild :) Jag förstår att han inte ville lägga ifrån sig sin son.



Ang. det här med att sova i egen säng, amma om nätterna etc. Vi hade Ameah i vår säng så länge jag ammade för att jag skulle få sova mer. Jag hade så svårt att vakna till liv och sen svårt att somna om när jag gick upp och ammade så att liggamma var det bästa för oss. När hon hade ammat färdigt "rullade" jag bort och när det var dags igen "rullade" jag tillbaka. Men visst sover man bättre när man har sängen för isg själv :)



Kram!

2011-10-19 @ 12:31:37
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Therese

Men åh sikken söt liten Elton ni har! Känns som igår man kom hem från bb, men vår snutta är redan 5 månader snart!



Tänkte dela med mig om mina erfarenheter av att dela säng. Vi gjorde som så att vi bäddade en säng emellan oss i vår säng (i huvudändan). Tog två filtar på vardera sida och lade ett täcke över (så det blev ombonat för henne) så kunde man bara ta ner henne för att amma och sedan lägga tillbaka henne när hon var färdig. På så sätt sov vi OCH hon bättre :) När hon var ungefär en och en halv månad så la jag över henne i egen säng (bäddat likadant som i vår säng) och det gick utmärkt!!

2011-10-19 @ 12:50:43
URL: http://lillamejj.wordpress.com
Postat av: Sophy - Mamma till Ozzy.

Bra tips från mamma! Jag gick oxå alltid upp o satte mig i soffan. Ibland somna jag sittandes haha. Men det går så fort att dom vänjer sig vid att sova i ens säng, sen blir d hell o vänja av :S



2011-10-19 @ 13:07:25
URL: http://minbebis.com/blogg/sophys/
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Jag ammade alltid i vår säng.. och han sov även mellan oss. Men när vi började med välling så nattade vi honom även tidigare och då blev det att han fick sova i sin säng. Oftast sover han hela nätterna där nu :) Kram

2011-10-19 @ 13:27:57
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag provade att låta Majken sova i egen säng de första nätterna, jag gick alltså upp för att amma henne. Men jag gav upp! Jag är alldeles för lat/bekväm av mig och det var såå drygt att gå upp vid 2 för att mata och sedan lägga sig och nej... Så hon sov mellan oss i kanske 6 mån? (Bara ett år sedan men redan glömt..!)

Sedan fick hon sova i spjälsängen och jag hämtade henne 1 gång per natt för amning och så fick hon sova kvar i vår säng (jag somnade under amningen). Från det att hon var 8 mån vaknade hon inte längre på nätterna utan sov hela nätter i sin spjälis.



Så jag tyckte det var kanon att samsova, mysigt, bekvämt och praktiskt. Och som sagt, Majken har inte haft några som helst problem med sömnen pga. det.

2011-10-19 @ 19:29:30
URL: http://gonatcha.blospot.com
Postat av: fia

jag tycker att man kan ha de små i sin säng när de är så små, om man känner att man själv orkar! Cornelia sov i våran säng ganska länge och hon har sovit som en gud ända sen hon föddes. Alla snackar så mycket om att de ska sova i egen säng från början. ÄH skitsnaack!:p

2011-10-20 @ 19:54:56
URL: http://josefinefia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0