En fullspäckad dag

Det har varit en intensiv men väldigt rolig dag. Lunchen hemma hos Veronica och Frank var hur trevlig som helst, bästa sällskapet och kanongod paj bjöds det på. Lägenheten var såå fin, högst upp i huset med världens utsikt. Kan garantera att den vi tittade på inte allt var lika fin, trots att jag inte sett den. Vi fick träffa alla utom Hanna och Vincent den här gången, stackars lillplutten hade fått magsjuka. Om två veckor planerar vi att ses igen, då kan förhoppningsvis alla vara med.

Har inte frågat alla mammorna om jag får lägga upp bilder på barnen. Jag tycker det är lite jobbigt att fråga också.. ibland är det känsligt och jag vill inte att någon ska känna sig tvungen att säga ja. Denna kändes dock väldigt anonym. Alla utom lilla Tilde är med..

Vi hade så trevligt att klockan blev runt 17 innan vi begav oss hem. Elton började bli gnissig mot slutet, sen skrek han hela hemvägen. Jag ammade honom under tiden vi var där, men han verkar inte fått tillräckligt. Han var så utsvulten när vi kom hem att han gallskrek, J som precis kommit hem från jobbet och blev helt förskräckt och undrade vad som hade hänt :P. Jag fick tröstamma honom innan det ens gick att mata honom, sen åt han en rejäl portion mat, plus efterrätt i form av katrinplommonpuré. Efter det var allt bra igen. Sen bara 1,5 timmar senare drack han en hel flaska välling, och lite mer amning innan sänggåendet.

Det var ju meningen att jag skulle packa några flyttlådor också, men jag fick lite panik av tanken på att jag tydligen inte kan förlita mig på amingen längre.. så jag ställde mig och lagade gryta till Elton. Jag har inte vågat mig på att göra riktigt mat till honom innan, bara någon kokt potatis eller så. Har varit rädd att jag ska ge honom något otillåtet. Känner mig inte bekväm med att ge honom kött heller av någon anledning, känns som att det smutsar ner hans lilla kropp. Helt ologiskt eftersom jag med glädje äter kött själv, men så känns det i alla fall. Jag har försökt läsa på en del och kom fram till att röda linser tydligen ska vara ok, det äter ju vi en del av också, så han borde vara van vid det från bröstmjölken tänker jag. Sen fick jag även tips av Sabina som är vegetarian att kikärtor är ett jättebra alternativ. Det hade jag inte hemma idag, så det fick gryta med rotfrukter och linser i alla fall. Tog en ganska liten mängd linser till att börja med, så han vänjer sig. Det var en utmaning att få det så smakrikt som möjligt utan att det blev kryddigt, om ni förstår hur jag menar. Tror dock jag lyckades ganska bra. Ska låta Elton utvärdera imorgon, sen kan jag lägga upp receptet :)

Sötpotatis, morot, potatis och persilja använde jag bland annat.


Just det, jag gjorde en linssoppa till mig och J också. Den blev bra faktiskt.

Kommentarer
Postat av: Anna - Gustavs mamma

Ja, tycker han om det måste du lägga ut det! Jag törstar efter mat som går hem hos bebisar, något måste ju för i allsina dagar passa herrn i smaken! Upptäckter dock idag att Gustav tycker om att äta vissa saker om han får göra det själv, så vårt kök ser ut därefter nu! Katrinplommon och morotspuré överallt! Sätter mannen på att städa :)

2012-03-29 @ 22:40:57
URL: http://anaan.blogg.se/
Postat av: Veronica

Nu har jag också hittat hit! Vilken härlig blogg Camilla! Mycket rolig och spännande läsning! Och tack för receptet, det ska provas snarast! Trevlig helg! Kram

2012-03-30 @ 10:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0