Nytt från Debbiboo

Igår var det dags för ett besök på BVC för Debbie. Hon hade växt 4 cm på 4 veckor och imponerade stort med en viktkurva som gick spikrakt uppåt, 4430 väger hon nu. Inte illa samarbetat av mig och lillskruttan, det är vispgrädde den här mjölkkossan (jag) bjuder på!
 
I torsdags var vi hos sjukgymnasten för att lära oss några övningar för D´s fot, fick då även svaret på ultraljudsundersökningen av hennes höft. Allt var som det ska med höften, väldigt skönt. Sjukgymnasten förklarade även lite närmare vad adductusfot betyder, för tydligen är det inte samma sak som klumpfot. Det var jag som hade missuppfattat. Adductusfot betyder egentligen bara att foten är sne, vilket ju är en av komponenterna i klumpfot. Men en klumpfot är aldrig så rörlig som Debbies fot är. Problemet för D är att musklerna av någon anledning är mycket starkare i ena sidan av foten, vilket gör att den vill böja sig. Nu har vi fått lära oss en övning för att stärka musklerna på den andra sidan, och en stretchövning. Dessa ska vi göra vid 5 tillfällen per dag, och gärna hålla stretchövningen länge när vi bara sitter med henne i famnen. Vi har ett återbesök igen nästa vecka, förhoppningvis går det att se resultat redan då :)
 
Det är så kul när Debbie är vaken. Hon spärrar upp ögonen och följer oss nyfiket med blicken. Pappas tavlor är också väldigt fina att titta på :)

Kommentarer
Postat av: Erica

Gud så söt! Och lik dig! Även lik Elton.

Va skönt att det inte var något fel på höften och att förhoppningsvis lite sjukgymnastik hjälper foten rätt!

Är nyfiken på hur E fungerar i rollen som "liten bror"? Märks någon svart/avundsjuka? Tell me haha:)

Svar: Tack bästa du :)Elton har klarat rollen som liten bror över all förväntan. Tror knappt han märkte av Debbies ankomst alls faktiskt. I och med att nyfödda mest sover blev det som att hon fasades in sakta men säkert, och nu minns han nog inte ens att vi varit utan henne ;). Han är nyfiken och vill gärna vara och peta henne i ansiktet, men oftast är han väldigt försiktig. I början vågade vi inte lita på honom alls, men nu törs vi låta Debbie ligga i soffan fast vi är på andra sidan rummet. Någon svartsjuka har vi inte direkt märkt av.. Skulle i så fall vara att han har fått utbrott lite oftare än vanligt, men det skulle även kunna vara en tidig tvåårstrots. Han blir lite bekymrad när Debbie gråter också om vi inte tar upp henne direkt, då ställer han sig bredvid henne och pekar, haha :)
Vardagslycklig

2013-03-23 @ 14:41:53
URL: http://ericaas.com
Postat av: Mamma/mormor

Bra jobbat Debbie, mormor är imponerad:-D

2013-03-23 @ 15:29:08
Postat av: Moster Madde

Debbie and the chipmunks ;)
Så söt med de där gosiga kinderna.. snacka om kvalitétsmjölk!

2013-03-24 @ 08:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0