Middagstips

Stek á la Mexico
8 portioner

1 msk smör eller margarin
1 kg nötstek av fransyska eller innanlår
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 chilipepparfrukt
2 tsk malen spiskummin
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten

Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skär paprikan i bitar. Finhacka chilipepparfrukten, låt gärna kärnorna vara kvar, det ger härlig bett i såsen.

Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn köttet runt om.  Krydda med salt, peppar och spiskummin. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Tillsätt grönsakerna, späd med vattnet.

Låt köttet bräsera under lock tills termometern visar 75 grader. Ta upp köttet och låt det vila under folie.

Mixa grönsakerna och stekskyn från grytan med en stavmixer och servera röran tillsamman med sallad avocado tomater och majs.
ELLER
Ta upp grönsakerna med hålslev och servera dem tillsammans med en sås du gör genom att reda av skyn med grädde, vetemjöl och kinesisk soja.

Servera med kokt potatis, klyftpotatis eller ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0