En riktig sommarmiddag

Ett supersomrigt och jättegott middagstips. Jag valde att göra en Fransk rostbiff. Skillnaden mot Engelsk är att den får stå i lägre ugnsvärme längre tid så den blir saftigare. Det går dock bra vilket som.

Fänkål och chilikryddad rostbiff

1 msk fänkålsfrön, stötta
torkad chili efter smak
Salt och peppar
olja

Värm ugnen till 90 grader. Gnugga in rostbiffen med kryddorna och bryn den runt om. Stick en termometer i den trockaste delen av köttet och låt den stå i ugnen tills termometern visar 60 grader. Om du föredrar rödare kött kan du ta ut den vid 55 grader. Vira sedan in rostbiffen i aluminiumfolie och låt den stå i 30 min innan du börjar skära i den.

Asiatisk vattenmelonsallad
4 port
1/4 vattenmelon
2 nävar färsk koriander (ta med stjälkarna)
2 nävar färsk mynta
2 nävar rucola
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 näve jordnötter eller solrosfrön
150 g fetaost

Dressingen
färsk ingefära, stor som en tumme, skalad och riven
3 färska chili (gärna olika färger), urkärnade och tunt skivade
2 msk thaisoya
6 msk olivolja
saften av 3-4 lime
salt och peppar

Ta bort fruktköttet från vattenmelonen och skär fruktköttet i små kuber. Lägg allt i en skål tillsammans med rucola, mynta, koriander och rädisor.
Lägg ingefära, chili, soya och olivolja i en mindre skål och tillsätt så pass mycket lime att smaken kommer fram genom olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
Rosta jordnötterna eller solrosfröna i en panna och stöt dem sedan grovt i en mortel, blanda i det i salladen och strö över fetaosten.
Om man tror att all sallad kommer gå åt går det bra att blanda i dressingen direkt. Ska man spara till dagen efter är det bättre att dressa på tallriken.




Det bästa är att man känner sig som Anna Skipper när man kommer hem med varorna :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0