Pasta med bacon, palsternacka och parmesan

Ett riktigt halleluja moment..

4 Portioner

2 palsternackor
3 paket bacon
1 paket tagliatelle, 500g
Smör/margarin
Färsk parmesanost

Hyvla skalad palsternacka med osthyvel eller potatisskalare, det ska bli remsor. Sätt på pastavatten. Klipp bacon i stora bitar och stek tills det nästan är klart, ej knaperstekt. Blanda i palsternacksremsorna och stek med tills dom är mjuka, dom ska bli alldeles gosiga i fettet från baconet. Koka pastan, (nästan hela pakeket). Häll av det mesta av pastavattnet, spara lite till senare. Smält ner en rejäl klick smör och blanda sedan ner pastan med baconet och palsternackan. Häll på lite pastavatten så det blir såsigt. Riv sedan på rejält med parmesan och servera. Himmelskt!

Ursäkta den fula bilden, jag var otålig!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0