Songkran

Kims kamera visade sig vara på vift, så jag har tyvärr inga bilder att visa från Songkran än. Men jag hittade en video på youtube som ger en ganska exakt bild av hur det är :)



Man firar alltså nyår med en stor vattenfestival där alla deltar, överallt. Vill man inte vara med måste man låsa in sig. Ju mer vatten man får på sig, desto mer tur/lycka får man det kommande året. Folk går även runt och kletar ned varandra i en blandning av talk och vatten. Det ger extra mycket lycka :). Det är svårt att beskriva hur stort detta är. På varenda gata står folk med vattenpistoler, vattenslangar och ibland stora hinkar med isvatten. I början försöker man undvika att bli blöt, men det dröjer inte länge innan man är dyngsur.

Vi mötte upp med Micke och Vicks, sen körde vi all in och firade som äkta thailändare med hawaiiskjortor och vattenpistoler. Alla barer och restauranger sätter ut stora högtalare på gatan och spelar hög musik. Sen dansar man, dricker och sprutar vatten på varandra hela dagen. Många åker runt i bilar med flak och kastar ut vatten, det är rena kaoset i trafiken. Trots att man är "fiender" i vattenkriget är alla jättekamratliga och låter andra fylla på vattenpistolerna vid deras vattenslangar/hinkar. Det är en otrolig stämning, även om man är nykter som jag. Dom andra shottade och drack massor med bira, vilket i och för sig kanske gör det lite roligare;). Till och med brandkåren hade ställt ut en bil på gatan utanför stationen som sprutade vatten rakt upp i luften så det regnade ner över alla människor. Och polisen var också med, kanske ofrivilligt, men dom klagade inte heller. Hade aldrig fungerat i Sverige.

Som sagt, alla bör uppleva en Songkran :)

Kommentarer
Postat av: Jane

Det där såg skoj ut :)



Hörredu, en god väns vän och hans tjej dog när dom duschade på sitt hotellrum i thailand förra veckan.

Vill inte skrämma upp dig (eller det gör jag väl nu såklart) men va noga med att kolla säkerheten i duscharna!!

Läs detta: http://www.expressen.se/nyheter/1.2392165/svenskt-par-dog-i-dusch-utreds-inte

2011-04-15 @ 12:35:36
URL: http://lifeofjane.blogg.se/
Postat av: Camilla

Men fy så hemskt :(. Vi bodde faktiskt på ett hotell förra veckan som hade sådana vattenbehållare i duschen. Tack för varningen!

2011-04-15 @ 13:31:02
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0