Thaiwok med jätteräkor och nudlar = vår nyårsmiddag
ca 400 g jätteräkor
ca 2 msk rapsolja
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
1 bunt thaibasilikastjälkar, mycket finhackade
1-1,5 msk asiatisk fisksås
saften från 1 lime
1 bunt thaibasilikablad
ca 140 g äggnudlar
Hetta upp olja i en wokpanna och tillsätt vitlöken, chilin och thaibasilikastjälkarna och fräs hastigt ett par sekunder. lägg i räkorna , woka i ungefär en minut, tillsätt fisksåsen och woka i ca 30 sekunder till, slå sedan på limesaften och woka i ett par sekunder till. Lägg upp räkorna, strö över thaibasilikabladen och servera.


Grymt gott tyckte vi båda, helt klart en ny favorit. Vi gjorde en liten specialare dock, när räkorna var färdigwokade lade vi över dom i en skål. Sen lade vi ner de kokade nudlarna i woken och knäckte ner två ägg, det blev riktigt bra.
ca 2 msk rapsolja
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
1 bunt thaibasilikastjälkar, mycket finhackade
1-1,5 msk asiatisk fisksås
saften från 1 lime
1 bunt thaibasilikablad
ca 140 g äggnudlar
Hetta upp olja i en wokpanna och tillsätt vitlöken, chilin och thaibasilikastjälkarna och fräs hastigt ett par sekunder. lägg i räkorna , woka i ungefär en minut, tillsätt fisksåsen och woka i ca 30 sekunder till, slå sedan på limesaften och woka i ett par sekunder till. Lägg upp räkorna, strö över thaibasilikabladen och servera.


Grymt gott tyckte vi båda, helt klart en ny favorit. Vi gjorde en liten specialare dock, när räkorna var färdigwokade lade vi över dom i en skål. Sen lade vi ner de kokade nudlarna i woken och knäckte ner två ägg, det blev riktigt bra.
Kommentarer
Trackback