Graviditetsvecka 23

Vecka 23

Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 okt 2011
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Kommentar: Svar ja, till det mesta faktiskt. Bebis rör sig fortfarande väldigt mycket, har dock inte försökt känna hur h*n ligger. Ibland bullar det mer på ena sidan, men det kan ju likaväl vara huvudet som rumpan :). Ont gör det, både lite här och var. Men inget som jag inte står ut med. Vi har märkt att bebis hör ljud. Om ja sitter och spelar musik på datorn blir h*n extra livlig. Och när J pratar med magen är det som att h*n stannar upp och lyssnar och undrar vad som pågår där ute ;).


Informationen kommer från familjeliv.se, bilden från se.babycenter.com.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åååh vad kul! Ni kommer att bli jättefina föräldrar (:

2011-06-01 @ 00:29:49
URL: http://kinne.blogg.se/
Postat av: Elin

Grattis Camilla & Jörgen!!! Gud vad roligt att ni ska få en liten bebis!! :D Det är det verkligen, dom är så underbara, synd att dom växer så fort bara. Lovisa är snart 16 månader redan. :) Hoppas allt är bra med er och hoppas att vi ses snart, var ju så otroligt längesen nu. Hälsa Jörgen och klappa magen från mig. :)

2011-06-01 @ 20:25:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0