Att simma framför en gapande blåval

Just nu är det lite svårt att hålla frustrationen borta. Jag simmar upp till ytan, tar några djupa andetag och lyckas få lite distans.. se situationen för vad den faktiskt är. Sen sjunker jag lugnt ner igen och lyckas ta några harmoniska simtag i lugn och ro, men då är han där igen.. blåvalen, med sina slemproppar (3 veckor sedan nu), värkar och teckenblödningar. "Jaa, nu händer det nog något.. jo, med största sannorlikhet är det så", tänker man. Och när den situationen uppstår är det omöjligt att bara låta livet rulla på som vanligt, för då måste det "laddas upp". Man ska vara utvilad, proppmätt, uppvätskad och ta hand om diverse andra saker som kan vara bra att ha avklarade innan. Innan ja.. dvs innan man ägnat en dag åt dessa förberedelser för att sedan vakna upp ur ruset och inse att "vänta nu.. allt är ju borta". Sen börjar det om från början igen.

Bitterfittan har talat.

Ni kanske börjar ifrågasätta namnet på den här bloggen.. Vardagslycklig. Ett underbart ord.. det var tider det :P. Någon vardag har vi dock inte haft på minst ett halvår i det här hemmet. Nejdå hörni, nu spinner jag vidare bara av farten ;).

Men det är lite av en kamp är det måste jag säga. Just att se situationen för vad den är och vad som faktiskt kommer att hända i slutändan. Pendlar mellan sprudlande lycka och total uppgivenhet i ett känns det som. Egentligen är jag ju så otroligt tacksam över att vi får uppleva detta, och det är något som jag absolut aldrig tagit för givet. Men konstigt nog börjar det kännas mer och mer som att det skulle kunna vara ett stort missförstånd, jag är nog inte gravid trots allt. Jag inser vilken snäv bubbla jag lever i när jag läser vad jag faktiskt sitter och skriver, och bara det gör mig på bättre humör. Tack för att ni orkade läsa!


Kommentarer
Postat av: My heavenly life - johanna

Massa kramar, du skall se att snart så är den lille 1 år och springer runt över allt och pillar på allt :P Håller tummarna för er att det snart skall bli dags! Massa kramar

2011-10-01 @ 09:32:42
URL: http://www.myheavenlylife.com
Postat av: Åsa H

Jag känner igen det där. När jag gick över ett par dagar med Elina satt jag och bölade och tyckte det var "för sent", att det inte skulle bli någon bebis. Då undrar man ju vad som ska hända med den stora bullen på magen. ;) Det är bara att hålla ut. Troligen kommer du att minnas tillbaka på de här dagarna som väldigt spännande senare, det gör iaf jag. Kram

2011-10-01 @ 10:34:50
Postat av: Cissi

Förstår att det känns hopplöst... Bebis kanske verkligen är noga med tider,och vill komma på bf.... något som du säkert kommer uppskatta som tonårsmamma, alltså punktligheten. Har idag insett r extremt dålig tajming småbarn kan ha...

2011-10-01 @ 10:47:54
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

hihih Men vännen. Visst är du gravid. Jag lovar att du kommer glömma dessa sista jobbiga dagarna så fort du har ditt mirakel på ditt bröst. Jag VET då jag har varit med om det 2 gånger nu

2011-10-01 @ 11:35:58
URL: http://saratilling.se
Postat av: Camilla - Vardagslycklig

Jag hoppas verkligen att jag kommer att se på det här annorlunda när bebis väl är född som ni säger. Just nu känns det som det är lika bra att vi ställer oss i adoptionskö redan nu om det ska bli några syskon ;)

2011-10-01 @ 11:50:58
URL: http://vardagslycklig.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej! Det är länge sedan jag var här inne på din blogg senast. Håller tummarna för att det ska hända nåt. Men jag vet hur du känner dig. Jag hade aldrig några känningar, aldrig några täcken. Var absolut säker på att förlossningen nog ändå skulle börja av sig själv. Efter bf så blev väntan helt annorlunda. Jag på nåt sätt slutade vänta. Freja föddes 16 dagar efter Bf med igångsättning. Jag gick på bio säkert 6 gånger under de 2 veckorna, mitt på dagen i en nästan tom biosalong. Promenerade varje dag 3-4 timmar. Läste säkert 3 böcker. Försök njuta av den sista väntan, men lätt är det inte. Snart,snart händer det nog, senast om 2 veckor! Lycka till!

2011-10-01 @ 12:00:26
URL: http://malinofreja.papper.fi
Postat av: Angelica - Mamma till Moa

Åh jag förstår att det känns hopplöst.. Jag hade också en massa grejer som lurade mig hela tiden, och det är så tröttsamt att vänta.



Men liten kommer! Den gör de :)

2011-10-01 @ 12:21:22
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Postat av: Ida - Isabellas mamma

Åh jag förstår din frustration, verkligen! Men snaaaaart så kommer bebis! Det handlar ju bara om veckor...:) Kanske dagar bara ;) Massa pepp-kramar till dig och bebis i magen! Kom uuut nu ;)

2011-10-01 @ 20:20:28
URL: http://dagarmeder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0