Vinbärsgryta

Mammas Vinbärsgryta
4 PORT
500 g nötkött
1 dl outspädd svartvinbärssaft
½ dl japansk soja
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk timjan
5 enbär
1-2 purjolökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vispgrädde
1-2 msk vetemjöl
Skär köttet i bitar. Blanda saft, soja, vatten, buljong, timjan och enbär i en gryta. Låt det koka upp. Lägg i köttet och låt det koka under lock 1 timme.
Skölj purjolöken, skär den i bitar, lägg ner den i grytan, koka ytterligare 15 minuter. Rör ut mjölet i grädden, rör ner blandningen i grytan.
Smaksätt med vitlök. Låt grytan koka några minuter.
och jag som senast idag sa att det var så mysigt med höst får då kan man börja göra grytor! ;) Ska definitivt testa!
Låter smaskens! =)
Åh låter verkligen supergott, skall absolut testa någon dag =_)