Veckomeny 3

Sa till J härom kvällen att jag älskar att pyssla med mina små mat-veckoinlägg. Trots att det troligtvis bara är jag själv som tycker det är intressant, haha. Eller ja, du också såklart mamma ;).
 
Den här veckan är det i stort sett jag själv som dragit i trådarna. J jobbade mycket och var samtidigt krasslig, därav endast 1 asiatiskt alternativ ;). Jag löste det hela genom att göra mycket mat åt gången, har själv inget emot att äta samma sak flera dagar i rad. Rödbetssoppan jag gjorde i onsdags var rena guldet och blev bara godare för varje dag som gick. Är på det stora hela nöjd med veckan och tycker att den blev förhållandevis välbalanserad. Sen att jag sprang ut till glassbilen i fredags (för 1:a gången sedan jag flyttade hemifrån), det skyller jag på gravidhjärna ;)
 
Lördag:
 
Frukost: Ostmackor
 
Lunch: Rester av gårdagens pizza för mig
E fick pannbiff med potatismos och haricot vert
 
Middag: Ugnsrostad sötpotatis med kidneybönor, fetaost och vitlöksfräst haricot vert
Elton dissade rätten och fick en barnmatsburk istället.
 
 
 
Söndag:
Frukost: Havregrynsgröt med rivet äpple
 
Lunch: Tonfisk och äggröra
E åt samma fast med pasta och extra gräddfil. Båda åt morot till.
Jag blandar bara kokt ägg med tonfisk på burk, såsen består av majonäs, gräddfil, hackad lök och lite kryddor.
 
 
Middag: Köttfärslimpa med fullkornscouscous, skysås och gröna ärtor.
Vi köper alltid köttfärs i storpack och fryser in i mindre förpackningar, så ingredienser till denna klassiker har vi nästan alltid hemma. Mycket praktiskt!
 
 
 
 
Måndag:
 
Frukost: Havregrynsgröt med topping
Torkade aprikoser, katrinplommon och linfrön. Rivet äpple för E

Lunch: Rester från gårdagen
Tonfiskröran och morot för mig, köttfärslimpa för E
 
Middag: Fried rice med räkor och ägg
Här var J i farten! I vanlig ordning sparade inte på krutet, utan använde chili, ingefära och salladslök som om det vore vilken grönsak som helst. Egentligen ett utmärkt vegetariskt alternativ om man skippar räkorna, vi råkade bara ha några i frysen. Elton fick fiskbullar.
 
 
 
Tisdag:
 
Frukost: Havregrynsgröt med hallon
 
Lunch: Fiskbullar och rotmos med broccoli
(Färsbiffar med ris och broccoli för E)
 
Middag: Rödbetssoppa med kryddig korv.
Älskar att äta färgglad mat! Ett bra sätt att dryga ut köttet också, dvs korven i detta fall. 1 pak med 3 korvar blev 5 portioner.
 
 
 
Onsdag:
 
Frukost: Ostmackor
 
Lunch: Kvarbliven rödbetssoppa
E åt fiskbullar med rotmos och ärtor
 
Middag: Falukorv med pasta och broccoli
 
 
Torsdag:
 
Frukost: Havregröt med torkad frukt, + banan för E.
 
Lunch: Ännu mer kvarbliven rödbetssoppa.
Fiskbullar med pasta och morot för E
 
Middag: Linsotto med sallad på vitkål och färsk spenat
Som risotto fast med linser istället för ris, riktigt gott!
Elton åt köttfärsås och pasta.
 
 
 
Fredag:
 
Frukost: Havregröt med torkad frukt och ägg
 
Lunch: Köttfärssås med pasta och salladen från igår.
 
Middag: Hemgjord Pizza med vitkålssallad.
(E åt blodpudding med lingonkeso och riven morot)
Samma fredagsmiddag som förra veckan.. J fastnade verkligen för det, och jag håller med om att det är både gott och praktiskt. Dessutom hade vi kvarbliven sås från sist ;). Det är alltså ett färdigt pizza-kit från Santa Maria. Det känns väldigt lagom med 1 om man har sallad till, man blir inte alls lika jäst som efter en vanlig hämtpizza.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Veckomatsedel skulle jag egentligen också behöva börja med. Det blir jämt samma saker...

2013-01-28 @ 06:32:31
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0